fbpx

Brandskydd: installationsanvisningar

Anvisningar för att komma igång med ert nya Mobila Brandlarm

Här följer anvisningar för att komma igång med ert nya Mobila Brandlarm

Steg 1 – Placering
Brandvarnaren placeras i rummets högsta punkt så centralt som möjligt. Brandvarnaren bör sitta i taket eftersom att brandröken stiger uppåt. Se till att det finns ett fritt utrymme på minst 50 cm runt brandvarnaren.Placera aldrig brandvarnaren i närheten av ventilationsöppningar, placera heller inte brandvarnaren i badrum eller kök eftersom att detta ofta leder till falsklarm. Glöm heller inte att avlägsna plasten från batteriet.

Steg 2 – Aktivera (Testa)
När du monterat brandvarnaren i taket så håller du inne test-knappen på brandvarnaren ett par sekunder (2-3) tills den börjar att låta. Var noga med att ha din mobil i närheten då vi ringer och kontrollerar så det fungerar och att det inte är en riktig brandutveckling. Om brandvarnaren inte låter när du testar den så har du troligtvis missat att avlägsna plasten från batteriet. Om du sedan varken får SMS eller samtal från vår larmcentral så ber vi dig att kontakta kundtjänst på 010-15 16 407 för felsökning. Detta kan bero på att din brandvarnare inte har täckning där du bor med Telias GSM-nät. Visar det sig att detta är fallet skickar vi ut ett nytt simkort till dig med övrigt nät.

Steg 3 – Vi ringer
Vi ringer för att kontrollera att allt fungerar korrekt. Vi vill då även att du kompletterar din kontaktlista, med namn och mobilnummer, om så behövs. Grattis nu är larmet installerat och vi på Säkra Dig önskar dig en tryggare vardag.

 

Läs mer om mobilt brandlarm från Säkra Dig